ss10@skolers.org 051/213-411

Струке и занимања

· Текстилство и кожарство
· Шумарство и обрада дрвета
· Електротехника

У текстилству и кожарству занимања:

· Дизајнер модни техничар (IV степен)
· Техничар моделар обуће (IV степен)

У шумарству и обради дрвета:

· Шумарски техничар (IV степен)
· Техничар за обраду дрвета CNC (IV степен)

У Eлектротехници занимања:

· Техничар мултимедија (IV степен)
· Аутоелектричар (III степен)
· Електричар – електроинсталатер (III степен)
· Електроничар механичар (III степен)
· Електроничар телекомуникација

Стручно теоретска и практична настава се одвија у кабинетима и радионицама за практичну наставу. Сви кабинети и радионице су опремљени потребним наставним средствима и машинама. Сва настава је стручно заступљена. Осим редовне наставе ученици могу да раде и у секцијама које се организују по интересовањима ученика, и у Савјету ученика.

Стечена знања и вјештине ученици могу и провјерити и показати на такмичењима и другим манифестацијама које се одржавају сваке године. Наша школа је низ година учествовала на такмичењима текстилних и кожарских школа, које се одржава у Србији. Тако смо у Бањулуку донијели награде из Новог Пазара, Сомбора, Београда, Лесковца, Ниша, Руме, Ивањице, Новог Сада, Суботице, Пријепоља и Зрењанина. Осим ових такмичења школа је излагала своје радове на сајмовима моде, ИНОСТ- у гдје су такође били запажени (два друга мјеста у области дизајна 1998. године, специјална награда за образовање кадра у области текстилства и кожарства на сајму моде 2002. године, Златна медаља – електротехника 2004. године, сребрена и бронзана медаља текстилство и кожарство 2005. године, ученик Татић Славиша освојио злато на међународној изложби иновација у Сеулу и Стразбуру и на Тесла фесту у Новом Саду 2006. године, сребрна медаља за индустријски дизајн 2007. године најбоље представљена средња школа БиХ на ИНОСТ – у 2007. години, златни точак технике за презентацију стваралаштва према слободном избору на Смотри научно техничког стваралаштва младих БиХ у Брчком 2007. године и многи други запажени резултати сваке године о сад).
Савјет ученика наше школе такође активно ради и иза себе има значајне резултате (награда за најбољи Савјет ученика и најактивнијег ученика у пројекту Дан средњошколаца у борби против наркоманије 2003. године и најхуманији Савјет ученика 2005. године)
По завршеном образовању у нашој школи моћи ћете се запослити или наставити своје образовање на вишим и високим школама. Школа врло често посредује код запошљавања ученика. Власници приватних предузећа готово редовно траже препоруке од наставника код избора кандидата за посао.